Bizi nasıl bulabilirsiniz?

LİTVANYA CUMHURİYETİ’NİN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ, İRAN İSLAM CUMHURİYETİ VE PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ’NE AKREDİTE

Adres: Mahatma Gandi cad. No:38, 06700 G.O.P., Ankara, TURKEY

Daha fazla »

Tel. +90 312 447 07 66
Faks +90 312 447 06 63
E-posta

Bir yıldan uzun süre öğrenim görecek öğrenciler için vize başvuru koşulları

Oluşturuldu 2016.08.03 / Güncellendi 2018.06.27 15:44

D tipi vize başvuru belgeleri:

  1. Pasaport (Litvanya'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı ve pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır).
  2. Ulusal (D) vize ON-LINE elektronik başvuru formu doldurulması (lütfen D-Ulusal  seçeneğini seçin, tüm sayfaların çıktısını alın, her bir sayfayı imzalayın, mülakat için diğer evraklar beraberinde getirin).
  3. Litvanya‘daki öğrenim kurumundan davetiye (Tarpininkavimo raštas dėl D vizos):

NOT:

Mektup Litvanya dilinde olmalı ve eğitim süresi, kurslar dahil öğrenciyle ilgili tüm kişisel bilgileri içermeli.

  1. Litvanya'da tüm kalış süresince geçerli, 30.000 Euro teminatlı uluslararası sağlık sigortası poliçesi. Kişi seyahatı süresince sigortanın aslını yanında bulundurmalı.
  2. Mali durumu gösterir belge: Litvanya‘da kalınacak her ay için en az 200 Euro miktar bulunan banka hesap cüzdanı sunmaları gerekmektedir. Söz konusu banka hesap cüzdanları, son 3 aya ait hesap hareketlerini de göstermelidir. Öğrencilerin masraflarının, başka bir şahıs tarafından karşılanması halinde, o şahsın yeterli miktara sahip banka hesap cüzdanını ve noter onaylı taahhütname de sunmaları gerekmektedir.
  3. Uçak rezervasyonu: Litvanya‘da eğitim görecek öğrencilerin Elçiliğimize vize başvurusunda bulunurken, uçak rezervasyonlarını da sunmaları gerekmektedir.
  4. Bir adet 35x45 mm vesikalık fotoğraf, yeni çekilmiş ve beyaz fonlu olmalı.

Oturma izni başvuruları için gerekli olan evraklar, www.migracija.lt adresinde mevcuttur.

Bültene abone ol