Bizi nasıl bulabilirsiniz?

LİTVANYA CUMHURİYETİ’NİN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ, İRAN İSLAM CUMHURİYETİ VE PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ’NE AKREDİTE

Adres: Mahatma Gandi cad. No:38, 06700 G.O.P., Ankara, TURKEY

Daha fazla »

Tel. +90 312 447 07 66
Faks +90 312 447 06 63
E-posta

Litvanya Büyükelçiliği vize koşulları

Oluşturuldu 2015.07.27 / Güncellendi 2018.11.05 13:47

Litvanya Cumhuriyeti‘ne gerçekleştirilecek seyahatler için vizeler Ankara'da bulunan Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü tarafından düzenlenmektedir. Özel, diplomatik veya hizmet pasaportuna sahip Türk vatandaşları Litvanya‘ya vizesiz giriş yapabilmektedirler (6 ay içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile). Ulusal pasaport sahiplerine uygulanacak vize için başvuruda Büyükelçiliğimizin Konsolosluk bölümüne sunulması gereken belgeler aşağıda belirtilmiş olup, seyahat amacına göre değişiklik göstermektedir:

Lütfen dikkat:

Aşağıda yer alan belgeler, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta öncesine kadar güncel olmak durumundadır. Daha eski belgeler kabul edilmemektedir.

Bazı istisnai durumlarda Büyükelçilik, aşağıdaki belirtilenlere ek olarak başka belgelerin de sunulmasını talep edebilir.

Vize başvurusu olumsuz sonuçlanan veya vize başvurularını geri çeken başvuru sahiplerine, vize başvuru ücretleri iade edilmemektedir.

Vize başvuru ücretleri sadece Büyükelçiliğin belirtmiş olduğu banka hesabına (http://tr.mfa.lt/tr/tr/konsolosluk-bilgileri/vize/konsolosluk-ucretlerinin-odemesi ) yatırılması gerekmektedir. Ayrıca, başvuru ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunun çıktısı da diğer vize evrakları ile birlikte başvuru esnasında sunulması gerekmektedir.

Vize başvuruları, Büyükelçilik tarafından işleme alındığı gün itibariyle 15 takvim günü içerisinde neticelendirilebilir. Ancak bazı durumlarda bu süreç 30 veya 60 güne kadar da uzatılabilir.

  1. Turizm:

- Pasaport (Pasaport, Litvanya'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı ve pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır),

- Schengen vizesi başvuru formu (ON-LINE olarak doldurulmuş, tüm sayfaların çıktısı alınmış, her bir sayfa imzalanmış ve zımbalanmış olmalıdır),

- Vize başvuru ücreti 60 Euro,

- Tüm Schengen ülkelerinde ve planlanan seyahat süreci boyunca geçerli ve en az 30.000 Euro teminatlı uluslararası seyahat sağlık sigortası aslı,  

- Bir adet 35x45 mm boyutunda arkası beyaz fonlu ve son 3 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,

- Seyahat süresini kapsayan, konaklayacak kişinin adı ve soyadı bulunan, rezervasyon kodu ve otel bilgilerinin yer aldığı otel rezervasyonu (farklı ülkelere olan seyahatler için, gidilecek ülkelere ait otel rezervasyonları),

- Gidiş ve dönüş seyahat sürelerini kapsayan ve rezervasyon kodu bulunan geçerli uçak rezervasyonu (farklı ülkelere geçiş yapılacak ise kullanılacak ulaşım aracına ait bilgiler),

- Başvuru sahibi masraflarını kendisi karşılayacak ise, kişinin son 3 aylık hareketleri gösteren ve yeterli bakiyesi bulunan (Litvanya‘da kalınacak gün başına 40 Euro) imzalı ve kaşeli banka hesap cüzdanı veya özeti aslı,

- Başvuru sahibi öğrenci veya çalışmıyor ise ve seyahat masrafları başka kişiler tarafından karşılanacak ise; sponsor tarafından noter onaylı "Taahhütname" aslı ile birlikte kişinin seyahat masraflarını karşılamaya yetecek bakiyeli (gün başına 40 Euro), güncel, imzalı ve kaşeli banka hesabı aslı,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketin ticaret odası kayıt sureti, faaliyet belgesi, vergi levhası ve sicil gazetesinin kopyası,

- Başvuran kişi çalışan, şirket sahibi veya işsiz ise; SGK hizmet dökümü,

- Başvuran kişi çalışan ise; imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi ve son 3 aya ait maaş bordrosu,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketin antetli kağıdına yazılmış imzalı, kaşeli izin onayı,

- Başvuran kişi öğrenci ise; okulundan alınmış güncel öğrenci belgesi aslı (e-devlet kabul edilebilir),

- Türk vatandaşı olmayanlar için ülkeye dönüşten itibaren en az 3 ay daha geçerli olan Türkiye’de oturma veya çalışma izni fotokopisi,

- Pasaportta kişinin bilgilerinin yer aldığı sayfanın ve son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin fotokopisi,

- Reşit olmayanlar için ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi aslı (Muvafakatname),

- Başvuru sahibi çalışmıyor ise, Nüfus Müdürlüğü‘nden onaylı nüfus kayıt örneği aslı.

  1. Aile veya arkadaş ziyareti:

- Pasaport (Pasaport, Litvanya'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı ve pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır),

- Schengen vizesi başvuru formu (ON-LINE olarak doldurulmuş, tüm sayfaların çıktısı alınmış, her bir sayfa imzalanmış ve zımbalanmış olmalıdır),

- Vize başvuru ücreti 60 Euro,

- Tüm Schengen ülkelerinde ve planlanan seyahat süreci boyunca geçerli ve en az 30.000 EURO teminatlı uluslararası seyahat sağlık sigortası,  

- Bir adet 35x45 mm boyutunda arkası beyaz fonlu ve son 3 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,

- Litvanya Polis Göç Birimi tarafından onaylanmış elektronik davetiye kodu ve çıktısı,

- Başvuran masraflarını kendisi karşılayacak ise, kişinin son 3 aylık hareketleri gösteren ve yeterli bakiyesi bulunan (Litvanya‘da kalınacak gün başına 20 Euro) imzalı ve kaşeli banka hesap cüzdanı aslı,

- Gidiş ve dönüş seyahat sürelerini kapsayan ve rezervasyon kodu bulunan geçerli uçak rezervasyonu (farklı ülkelere geçiş yapılacak ise kullanılacak ulaşım aracına ait bilgiler),

- Başvuru sahibi öğrenci veya çalışmıyor ise ve seyahat masrafları başka kişiler tarafından karşılanacak ise; sponsor tarafından noter onaylı "Taahhütname" aslı ile birlikte kişinin seyahat masraflarını karşılamaya yetecek bakiyeli (gün başına 20 Euro), güncel, imzalı ve kaşeli banka hesabı aslı,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketin ticaret odası kayıt sureti, faaliyet belgesi, vergi levhası ve sicil gazetesinin kopyası,

- Başvuran kişi çalışan, şirket sahibi veya işsiz ise; SGK hizmet dökümü,

- Başvuran kişi çalışan ise; imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi ve son 3 aya ait maaş bordrosu,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketin antetli kağdına yazılmış imzalı, kaşeli izin onayı,

- Başvuran kişi öğrenci ise; okulundan alınmış güncel öğrenci belgesi aslı (e-devlet kabul edilebilir),

- Türk vatandaşı olmayanlar için ülkeye dönüşten itibaren en az 3 ay daha geçerli olan Türkiye’de oturma veya çalışma izni fotokopisi,

- Pasaportta kişinin bilgilerinin yer aldığı sayfanın ve son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin fotokopisi,

- Reşit olmayanlar için ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi aslı (Muvafakatname),

- Başvuru sahibi çalışmıyor ise, Nüfus Müdürlüğü‘nden onaylı nüfus kayıt örneği aslı.

  1. Litvanya vatandaşlarının eş ve çocukları için Schengen vizesi başvuru koşulları:

- Pasaport (Pasaport, Litvanya'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı ve 10 yıldan eski olmamalıdır),

- Schengen vizesi başvuru formu (ON-LINE olarak doldurulmuş, tüm sayfaların çıktısı alınmış, her bir sayfa imzalanmış ve zımbalanmış olmalıdır),

- Tüm Schengen ülkelerinde ve planlanan seyahat süreci boyunca geçerli, en az 30.000 EURO teminatlı uluslararası seyahat sağlık sigortası,  

- Bir adet 35x45 mm boyutunda arkası beyaz fonlu ve son 3 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,

- Gidiş ve dönüş seyahat sürelerini kapsayan ve rezervasyon kodu bulunan geçerli uçak rezervasyonu (farklı ülkelere geçiş yapılacak ise kullanılacak ulaşım aracına ait bilgiler),

- Litvanya vatandaşı olan eşin (veya annenin) pasaport fotokopisi

- Litvanya vatandaşı tarafından, başvuru sahibine vize verilmesine ilişkin Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği‘ne ithafen yazılacak Litvanya dilindeki dilekçe,

- Litvanya Cumhuriyeti makamları tarafından düzenlenmiş evlilik cüzdanı veya belgesi (çocuklar için doğum belgesi) Not: Evlilik ya da doğum, Litvanya‘da henüz kayıtlı değil ise, Nüfus Müdürlüğü tarafından düzenlenen Formül B (eşler için) veya Formül A (çocuklar için) belgeleri de kabul edilebilir.

D. Ticari:

- Pasaport (Pasaport, Litvanya'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı ve pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır),

- Schengen vizesi başvuru formu (ON-LINE olarak doldurulmuş, tüm sayfaların çıktısı alınmış, her bir sayfa imzalanmış ve zımbalanmış olmalıdır),

- Vize başvuru ücreti 60 Euro,

- Tüm Schengen ülkelerinde ve planlanan seyahat süreci boyunca geçerli ve en az 30.000 EURO teminatlı uluslararası seyahat sağlık sigortası,  

- Bir adet 35x45 mm boyutunda arkası beyaz fonlu ve son 3 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,

- Litvanya Polis Göç Birimi tarafından onaylanmış elektronik davetiye kodu ve çıktısı,

- Başvuran masraflarını kendisi karşılayacak ise, kişinin son 3 aylık hareketleri gösteren ve yeterli bakiyesi bulunan (Litvanya‘da kalınacak gün başına 20 Euro) imzalı ve kaşeli banka hesap cüzdanı aslı,

- Gidiş ve dönüş seyahat sürelerini kapsayan ve rezervasyon kodu bulunan geçerli uçak rezervasyonu,

- Başvuru sahibi öğrenci veya çalışmıyor ise ve seyahat masrafları başka kişiler tarafından karşılanacak ise; sponsor tarafından noter onaylı "Taahhütname" aslı ile birlikte kişinin seyahat masraflarını karşılamaya yetecek bakiyeli (gün başına 20 Euro), güncel, imzalı ve kaşeli banka hesabı aslı,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketin ticaret odası kayıt sureti, faaliyet belgesi, vergi levhası ve sicil gazetesinin kopyası,

- Başvuran kişi çalışan, şirket sahibi veya işsiz ise; SGK hizmet dökümü,

- Başvuran kişi çalışan ise; imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi ve son 3 aya ait maaş bordrosu,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketin antetli kağıdına yazılmış imzalı, kaşeli izin onayı,

- Başvuran kişi öğrenci ise; okulundan alınmış güncel öğrenci belgesi aslı (e-devlet kabul edilebilir),

- Türk vatandaşı olmayanlar için ülkeye dönüşten itibaren en az 3 ay daha geçerli olan Türkiye’de oturma veya çalışma izni fotokopisi,

- Pasaportta kişinin bilgilerinin yer aldığı sayfanın ve son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin fotokopisi,

- Başvuru sahibi çalışmıyor ise, Nüfus Müdürlüğü‘nden onaylı nüfus kayıt örneği aslı.

NOT: Litvanya göçmenler bürosu tarafından düzenlenmiş davetiyelerde, konaklamaya ilişkin bilginin de yer alması gereklidir. Söz konusu bilgi yer almıyor ise, evraklara ek olarak otel rezervasyonu sunulması gereklidir.

E. Kültürel:

- Pasaport (Pasaport, Litvanya'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı ve pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır),

- Schengen vizesi başvuru formu (ON-LINE olarak doldurulmuş, tüm sayfaların çıktısı alınmış, her bir sayfa imzalanmış ve zımbalanmış olmalıdır),

- Vize başvuru ücreti 60 Euro*,

- Tüm Schengen ülkelerinde ve planlanan seyahat süreci boyunca geçerli ve en az 30.000 EURO teminatlı uluslararası seyahat sağlık sigortası,

- Bir adet 35x45 mm boyutunda arkası beyaz fonlu ve son 3 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf,

- Litvanya‘daki davet eden kurum tarafından düzenlenmiş, standartlara uygun (davet eden kurumun antetli kağıdına içerik olarak kişinin gidiş amacı, adı soyadı, pasaport numarası, etkinlik kapsamındaki görevleri ve aktiveteleri, kurumca davet edilen kişinin sorumluluğunun alınıp alınmaması, konaklamaya ilişkin bilgisi, hangi masrafların finanse edilip edilmeyeceği vb. bilgileri bulunan) imzalı ve kaşeli davetiye çıktısı**

- Başvuran kişinin masrafları herhangi bir program ya da kuruluş tarafından finanse edilecekse, kuruluşun antetli kağıdına masrafların karşılanacağına dair hibe miktarı belirtilmiş imzalı ve kaşeli resmi yazı,

- Başvuran masraflarını kendisi karşılayacak ise, kişinin son 3 aylık hareketleri gösteren ve yeterli bakiyesi bulunan (Litvanya‘da kalınacak gün başına 40 Euro) imzalı ve kaşeli banka hesap cüzdanı aslı,

- Başvuru sahibi öğrenci veya çalışmıyor ise ve seyahat masrafları başka kişiler tarafından karşılanacak ise; sponsor tarafından noter onaylı "Taahhütname" aslı ile birlikte kişinin seyahat masraflarını karşılamaya yetecek bakiyeli (gün başına 20 Euro), güncel, imzalı ve kaşeli banka hesabı aslı,

- Gidiş ve dönüş seyahat sürelerini kapsayan ve rezervasyon kodu bulunan geçerli uçak rezervasyonu,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketin ticaret odası kayıt sureti, faaliyet belgesi, vergi levhası ve sicil gazetesinin kopyası,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; SGK hizmet dökümü,

- Başvuran kişi çalışan ise; imzalı ve kaşeli SGK işe giriş bildirgesi ve son 3 aya ait maaş bordrosu,

- Başvuran kişi çalışan veya şirket sahibi ise; şirketin antetli kağdına yazılmış imzalı, kaşeli izin onayı,

- Başvuran kişi öğrenci ise; okulundan alınmış güncel öğrenci belgesi aslı (e-devlet kabul edilebilir),

- Türk vatandaşı olmayanlar için ülkeye dönüşten itibaren en az 3 ay daha geçerli olan Türkiye’de oturma veya çalışma izni fotokopisi,

- Pasaportta kişinin bilgilerinin yer aldığı sayfanın ve son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin fotokopisi,

 

NOT: * Avrupa Birliği’nin finanse ettiği kültürel program ve projelere katılım sağlayacak 25 yaş ve üstü Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişilerden konsolosluk ücreti olan 60 Euro alınmaktadır. Avrupa Birliği’nin finanse ettiği kültürel program ve projelere katılım sağlayacak 25 yaşın altındaki Schengen vizesi başvuru sahipleri, vize başvuru ücretinden muaftırlar.

          ** Litvanya’daki davet eden kuruluşlar,  Litvanya Polis Göç Birimi tarafından düzenlenen davetiyeler ile başvuru sahiplerini davet ettikleri takdirde, söz konusu davetiyelerin kodunun çıktısının vize başvurusu esnasında Büyükelçilik ile paylaşılması gerekmektedir.

Bültene abone ol