Bizi nasıl bulabilirsiniz?

LİTVANYA CUMHURİYETİ’NİN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ, İRAN İSLAM CUMHURİYETİ VE PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ’NE AKREDİTE

Adres: Mahatma Gandi cad. No:38, 06700 G.O.P., Ankara, TURKEY

Daha fazla »

Tel. +90 312 447 07 66
Faks +90 312 447 06 63
E-posta

Litvanya Büyükelçiliği vize koşulları

Oluşturuldu 2015.07.27 / Güncellendi 2017.02.23 11:38

Litvanya Cumhuriyeti'nin tüm vizeleri Ankara'da bulunan Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü tarafından verilmektedir. Özel pasaport veya hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları Litvanya‘ya vizesiz giriş yapabilmektedirler (6 ay içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile). Ulusal pasaport sahiplerine uygulanacak vize için başvuruda Konsolosluğa sunulması gereken belgeler aşağıda belirtilmiş olup, seyahat amacına göre değişiklik göstermektedir:

  1. Pasaport (Pasaport, Litvanya'dan ayrılış tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresine sahip olmalı ve pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır).
  2. Schengen vizesi başvuru formu (ON-LINE olarak doldurulmuş, tüm sayfaların çıktısı alınmış, her bir sayfa imzalanmış ve zımbalanmış).
  3. Tüm Schengen Ülkeleri'nde ve planlanan seyahat süreci boyunca geçerli ve en az 30.000 EURO teminatlı uluslararası seyahat sağlık sigortası bulundurulduğuna ilişkin belge.  
  4. Bir adet 35x45 mm vesikalık fotoğraf, yeni çekilmiş ve beyaz fonlu olmalı.
  5. Vize başvuru ücreti 60 Avro'dur.
  6. Seyahat amacına göre ek olarak sunulması gereken destekleyici belgeler ise aşağıdaki gibidir:
    • A. TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
      • (1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
      • (2) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler
      • (3) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:
        • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve
        • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)
      • (4) Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:
        • (a) Başvuru sahibi çalışan ise:
          • İşveren mektubu ve/veya izin onayı
          • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"
        • (b) Başvuru sahibi çiftçi ise;
          • bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
        • (c) Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:
          • Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
          • Vergi levhası
        • (d) Başvuru sahibi emekli ise:
          • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
        • (e) Başvuru sahibi öğrenci ise:
          • Öğrenci Belgesi
        • (f) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:
          • Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)
    • B. AİLE VEYA ARKADAŞ ZİYARETİ AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
      • (1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
      • (2) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:
        • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve
        • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)
      • (3) Aile bağlarının olduğuna dair belge (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)
      • (4) Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:
        • (a) Başvuru sahibi çalışan ise:
          • İşveren mektubu ve/veya izin onayı
          • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"
        • (b) Başvuru sahibi çiftçi ise;
          • bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
        • (c) Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:
          • Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
          • Vergi levhası
        • (d) Başvuru sahibi emekli ise:
          • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
        • (e) Başvuru sahibi öğrenci ise:
          • Öğrenci Belgesi
        • (f) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:
          • Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)
      • (5) Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge
        • Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat 
    • C. TİCARİ ZİYARET AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
      • (1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
      • (2) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:
        • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve
        • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri)
      • (3) Fuara katılacaksa giriş kartı veya katılıma ilişkin belgeler.
      • (4) Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir:
        • (a) Başvuru sahibi çalışan ise:
          • İşveren mektubu ve/veya izin onayı
          • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"
        • (b) Başvuru sahibi çiftçi ise;
          • bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
        • (c) Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:
          • Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
          • Vergi levhası
        • (d) Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge
          • Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat
    • D. TIRLA SCHENGEN BÖLGESİNE GİRMEK VE/VEYA SHENGEN BÖLGESİNDEN GEÇMEK AMACIYLA YAPILAN SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
      • (1) Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı.
      • (2) Şirket sürücülerinin listesi.
      • (3) Sürücünün SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi , SGK "hizmet dökümü" ve sürücü için yapılan önceki SGK ödemeleri listesi.
      • (4) Şirketin Ticaret Odası kaydı.
      • (5) C2 belgesi (ihracat izni).
      • (6) Sürücünün ulusal veya uluslararası sürücü belgesi.
      • (7) AB'deki bir şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi.
    • E. KÜLTÜREL, SPORTİF, STAJ VEYA KONFERANS ETKİNLİKLERİNE KATILIM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
      • (1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
      • (2) Konaklamaya ilişkin belge.
      • (3) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:
        • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve
        • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek: Son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri).
      • (4) Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:
        • (a) Kültürel etkinlik, staj veya konferanslara katılım amacıyla:
          • Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye.
        • (b) Spor etkinlikleri amacıyla:
          • spor kulübü / spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye veya akreditasyon belgesi.
          • gönderen spor kulübü veya spor federasyondan alınmış sporcu lisansı.
      • (5) Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin aşağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:
        • (a) Başvuru sahibi çalışan ise:
          • İşveren mektubu ve/veya izin onayı.
          • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü".
        • (b) Başvuru sahibi çiftçi ise:
          • ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
        • (c) Başvuru sahibi çalışan veya özel şirket sahibi ise:
          • şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin bir nüshası.
          • Vergi levhası.
        • (d) Başvuru sahibi emekli ise:
          • emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).
        • (e) Başvuru sahibi öğrenci ise:
          • Öğrenci Belgesi.
        • (f) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:
          • Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).
    • F. ÖĞRENİM VEYA AB'NİN EĞİTİM, ÖĞRENİM VEYA ARAŞTIRMA PROGRAMLARINA KATILMA AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
      • (1) Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
      • (2) Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek:
        • son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve
        • düzenli geliri gösterir belgeler: örnek: Son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri).
      • (3) Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge
      • (4) Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:
        • (a) Öğrenim amacıyla:
          • Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat
        • (b) AB'nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla:
          • Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubu.
          • Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup.
      • (5) Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin aşağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:
        • (a) Başvuru sahibi öğretmen veya öğretim görevlisi ise:
          • işveren mektubu ve/veya izin onayı.
          • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi.
        • (b) Başvuru sahibi öğrenci ise:
          • Öğrenci Belgesi.
        • (c) Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:
          • Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).

DİKKAT:

Bazı istisnai durumlarda Büyükelçilik yukarıda belirtilenlere ek olarak başka belgelerin sunulmasını talep edebilir. Vize başvuru ücreti iade edilmez. Vize işlemleri normal koşullar altında başvuru gününü takiben 7-10 gün içinde tamamlanmaktadır. Ancak bazı özel durumlarda bu süre 15, 30 veya 60 güne kadar uzatılabilir. Bu nedenle başvurunun planlanan seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılmasına dikkat edilmelidir. Başvurular istenen tüm belgelerle birlikte şahsen Büyükelçiliğimize veya VFS Global viza merkezlerine yapılmalıdır.

 

Bültene abone ol